Електромобіль Tesla як спосіб майнінгу: американець отримує по 800 доларів на місяць

Tesla Model 3
Електромобіль Tesla Model 3. Фото: Вікіпедія

Житель Сан-Франциско Сірадж Раваль стверджує, що за допомогою своєї машини Tesla майнить криптовалюту на суму до 800 доларів на місяць. Він займається цим із 2018 року, повідомляє CNBC.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Раваль запустив безкоштовне програмне забезпечення для майнінгу криптовалюті на своєму Apple Mac mini M1 і запитав комп'ютер, підключивши інвертор до 12-вольтової розетки, розташованої в центральній консолі його автомобіля. Графічні процесори він помістив у багажник Tesla Model 3 і підключив їх до акумулятора.

Хоча це може призвести до анулювання гарантії на його автомобіль, американець каже, що ідея того варта.

Сірадж Раваль. Фото: CNBC

Як зазначають інші майнери, застосування електромобіля Tesla нічим не відрізняється від підключення до іншого джерела енергії. Головне при цьому – витрати на електрику.

З усіх методів, які пробував Раваль, найбільш прибутковим є поєднання злому внутрішнього комп'ютера Tesla та підключення графічних процесорів безпосередньо до електродвигуна автомобіля.

"Це комп'ютер із колесами... Зламати цю комп'ютерну машину так просто", — сказав Раваль, який описує процес, по суті, як злом внутрішньої прошивки автомобіля, щоб забезпечити додаткове споживання енергії.

Раваль підключив п'ять графічних процесорів до своєї батареї Tesla та запустив алгоритм хешування для майнінгу криптовалюти.

Прибутковість майнінгу криптовалют Tesla залежить від того, коли водій купив свій автомобіль.

Хоча йому доводиться платити за зарядку свого автомобіля, Раваль каже, що вдається отримати значний ефект. Він також купує графічні процесори, що були у використанні, на eBay це допомагає заощадити.

Зважаючи на всі ці кроки, Раваль каже, що протягом 2021 року він заробляв від 400 до 800 доларів на місяць. Це робило заняття прибутковим навіть у час кризи криптовалют.

В Україні майнери також використовують різні способи заощадити на оплаті електроенергії. Так, у Київській області СБУ викрила криптоферму, яка незаконно підключилася до електромережі. Внаслідок цього вона вкрала електроенергії на 3,5 млн грн.

У Кривому Розі ферма з майнінгу криптовалюти діяла на комунальному підприємстві. А журналісти стверджують, що Запорізький завод феросплавів завіз великі партії обладнання для майнінгу криптовалют — було організовано схему отримання дешевої електроенергії від фірми "Юнайтед Енерджі".