Власник OLX продає свій російський сайт оголошень Avito

Власник OLX продає свій російський сайт оголошень Avito

Нідерландський технологічний інвестор Prosus вирішив назавжди піти з російського ринку. Компанія почала пошук покупця, щоб продати Avito - найбільший російський сайт оголошень, повідомляє пресслужба Prosus.

Зазначимо, що 25 березня 2022 року компанія Prosus оголосила про вихід російського бізнесу Avito зі своєї української групи OLX. Компанія виступає проти війни, розв'язаної Росією, - це і стало однією з головних причин виходу Prosus з ринку РФ.

Уточнюємо, що Avito у Росії юридично володіє ТОВ "Кех Екомерц", яке належить нідерландській OLX Global BV

Avito - один із найпопулярніших майданчиків для оголошень в РФ. За даними росЗМІ, кількість активних оголошень на сайті перевищує 90 мільйонів, а щоденна аудиторія становить 22 мільйони людей.

Після вторгнення Росії в Україну світові компанії почали заморожувати свій бізнес у РФ: деякі це робили через проблему з логістикою, спричиненою санкціями, інші – на знак солідарності з Україною. Незабаром багато хто з них почав заявляти, що вирішив назавжди піти з російського ринку.

Раніше американська корпорація McDonald's вирішила продати свій бізнес у Росії підприємцю Олександру Говору. Уточнюємо, що у березні McDonald's закрив усі свої 850 ресторанів на території Росії через вторгнення російських військ в Україну. При цьому мережа продовжила платити зарплату 62 тисячам російських працівників.