ЗМІ повідомили, що суд заборонив "Цитрусу" користуватися торговою маркою та сайтом, але в компанії це заперечують

"Цитрус", Корбан, судові розгляди
Магазины "Цитрус" продолжат работать в штатном режиме. Фото: пресс-служба компаниим

У ЗМІ з'явилася інформація про те, що господарський суд Києва за позовом компанії "Е-Тікетс Сервіс Україна" заборонив ТОВ "ЗТ-Інвест", що входить до групи компаній "Цитрус", користуватися низкою торгових марок, включаючи "Цитрус" та використовувати доменне ім'я компанiї — citrus.ua.

При цьому в компанії "Цитрус" цю інформацію спростовують, передає видання AIN.

При цьому співвласник "ЗТ-Інвест" Геннадій Корбан заявив, що роздрібна мережа компанії тепер має припинити торгівлю під торговою маркою "Цитрус".

"4 січня 2022 року Господарський суд Києва за позовом одного з акціонерів виніс рішення, заборонивши "Цитрусу" користуватися торговою маркою компанії. Згідно з вердиктом суддів, сайт та домен компанії має бути заблокований до вирішення спору по суті. Роздрібна мережа компанії зобов'язана припинити торгівлю під торговою маркою "Цитрус". Госп.суд також прийняв інші обмеження на використання торгової марки", - повідомив Корбан на своїй сторінці у Facebook.

У той же час, представники "Цитрус" розповіли, що компанія, на яку було подано цей позов, не входить до групи компаній "Цитрус". Більше того, за їх словами, сам інтернет-магазин гаджетів та аксесуарів не використовує ці торгові марки.

У компанії наголосили, що магазини "Цитрус" продовжать працювати у штатному режимі. Окрім того, компанія подала документи на оскарження рішення суду.

"Тому, "Цитрус" наразі надав необхідні процесуальні документи для оскарження цього "Новорічного ухвалення". На незаконні дії виконавців подав скарги до правоохоронних органів, а також до міністерства юстиції України", - додали до "Цитрусу".

Нагадаємо, що спочатку Корбан почав фігурувати у суперечці навколо активів "Цитрусу" на початку березня 2021 року, коли з'явилася інформація про те, що він наприкінці лютого став власником 50%-ної частки у ТОВ "ЗТ-Інвест", якому належить торгова марка мережі "Цитрус".

У червні 2021 року Корбан повідомив, що його фахівці провели аудит діяльності компанії та знайшли порушення. За його словами, було виявлено оптимізацію податків та "сіру" розмитнення.

Через це до співвласника компанії було подано позови на мільярд гривень. Пізніше, у жовтні 2021 року, суд визнав недійсною передачу 50% у "Цитрусі" Корбану, на що бізнесмен подавав апеляцію .