NFT-аукціони від автоконцернів: Lamborghini, Mercedes та Volkswagen тестують нову технологію

NFT-аукціони від автоконцернів: Lamborghini, Mercedes та Volkswagen тестують нову технологію
Колекція Mercedes-Benz NFT

З початку року три автоконцерни повідомили, що заходять на NFT-ринок у колаборації з діджитал-художниками.

NFT на честь Mercedes G-клас

Mercedes створив колекцію Mercedes-Benz NFT на основі лінійки автомобілів G-класу. NFT випустять 23 січня на Nifty Gateaway, їхня вартість варіюватиметься від $222 до $1554.

Колекція NFT на честь Mercedes G-клас

Партнером проекту стала компанія Art2People, а створили цифрові об'єкти п'ять дизжитал-художників: Роджер Кіліманджаро, Антоні Тудіско, Klarens, Шарлотта Тейлор, Ентоні Оті та Baugasm. Вони працюють у різних техніках та з різними носіями, що ще більше привертає увагу до колекції.

Незалежні токени (NFT) - це цифрові активи, що представляють такі об'єкти, як твори мистецтва, колекційні та внутрішньоігрові предмети. Вони торгуються в інтернеті, часто за допомогою криптовалюти і зазвичай кодуються в смарт-контрактах на блокчейні.

Увага до NFT різко зросла в 2021 році, коли на ринку спостерігалися рекордні продажі, але поки що мало що відомо про структуру та еволюцію цього ринку.

У розіграші братимуть участь не лише NFT. Коли загальний обсяг продажів досягне $1 млн, для всіх власників NFT буде розіграно фізичну лотерею G-класу. А коли загальний обсяг продажів сягне $2 млн, проведуть ще один розіграш, коли NFT можна буде купити не за криптовалюту, а за традиційні гроші за допомогою кредитної картки.

"Космічний ключ" від Lamborghini

NFT-проект Lamborghini Space Key

Lamborghini запускає обмежену серію із п'яти NFT. Ім'я художника, який їх створив, поки що не названо. В основі NFT зразок з удосконаленого вуглецевого волокна, що здійснив подорож у космос. Компанія відправила його на міжнародну космічну станцію у 2019 році у рамках спільного дослідницького проекту. Після повернення із космосу композит став частиною "космічного ключа" Lamborghini, повідомляється на сайті компанії.

Повна інформація про проект під назвою Lamborghini Space Key та умови аукціону обіцяють дати найближчим часом.

Volkswagen випустить NFT про надшвидкий транспорт

Volkswagen теж готуватиметься в світ NFT.

Компанія повідомила про намір випустити NFT під назвою Notably Fast Transporter (Особливо швидкий транспорт) у тизері, опублікованому у Facebook.

Тизер NFT Notably Fast Transporter від Volkswagen

Окрім автовиробників ринок NFT активно освоюють фешин-бренди з метою залучити молоду аудиторію – фанатів цифрового світу.

Молодий ринок NFT останні два роки стрімко зростає, і, за прогнозами аналітиків, активно зростатиме в найближче десятиліття.

У 2021 році ринок NFT перевищив $40 млрд (згідно з оцінкою аналітичної компанії Chainalysis Inc.). У 2020 році продажі становили всього $100 млн (згідно з ресурсом DappRadar). Аналітики DappRadar вважають, що вирішальним фактором вибухового зростання стала участь у просуванні NFT найбільших світових брендів (Coca-Cola, Nike, Adidas, Gucci).