СБУ заблокувала київську ІТ-компанію, яка працювала на окупантів

СБУ заблокувала київську ІТ-компанію, яка працювала на окупантів

Одна із ІТ-компаній Києва розробляла програмне забезпечення для окупаційних адміністрацій у східних областях України. Служба безпеки викрила та заблокувала зловмисників, повідомляє пресслужба СБУ.

Айтішники постачали ворогові програмне забезпечення для збору комунальних платежів. Відповідно, призначена росіянами так звана "влада" відправляла всі отримані від населення гроші на фінансування терористичних організацій та агресора в окупованій частині Донецької та Луганської областей.

За допомогою київської ІТ-компанії "бюджет" бойовиків поповнився щонайменше на 10 млн грн (в еквіваленті).

Серед основних замовників послуг були захоплені окупантами підприємства та установи газо- та водопостачання.

"Безпосередньо розробкою та адмініструванням програмного забезпечення займались більше 10 працівників. Для маскування протиправної діяльності їх розосередили у різних регіонах, у тому числі на тимчасово окупованих територіях", - резюмували в СБУ.

Раніше СБУ викрила шахраїв, які дзвонили рідним та близьким українських військових та за пропонували їм допомогу у нібито звільненні військових із полону.

Тоді організатором цієї схеми виявився чоловік, який перебуває у тимчасово окупованому Маріуполі та нещодавно вийшов із в'язниці.

Джерело фото: ua.depositphotos.com