У Харкові на вулиці спіймали "авторитетного" рекетира, що вимагав у бізнесмена $250 тисяч (ФОТО, ВІДЕО)

У Харкові на вулиці спіймали "авторитетного" рекетира, що вимагав у бізнесмена $250 тисяч (ФОТО, ВІДЕО)

У Харкові поліція 17 січня затримала кримінального авторитета, який змушував місцевого бізнесмена погрозами фізичної розправи та знищення майна віддати йому 250 тисяч доларів неіснуючого боргу.

Як повідомляє Головне управління поліції у Харківській області, правоохоронці зафіксували процес вимагання та отримання частини обумовленої суми.

Передача 150 тисяч доларів із подальшим затриманням фігуранта оперативниками управління стратегічних розслідувань обласної поліції та спецназом КОРД відбулася на проспекті Науки.

Документування діяльності зловмисника проводилося за участю працівників обласного управління Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури Харкова.

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру за частиною 4 статті 189 (вимагання) Кримінального кодексу та обрання йому запобіжного заходу. За вчинене "авторитету" може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у жовтні минулого року в Харкові затримали чотирьох бандитів , які "спеціалізувалися" на викраденні представників незахищених верств населення заради заволодіння їхнім житлом.

У квітні ж у готелі Kharkiv Palace затримали п'ятьох рекетирів, які вимагали у агробізнесмена 700 тисяч доларів, погрожуючи розправою.