Співзасновник "Нової пошти" розкритикував ідею Зеленського роздати пенсіонерам смартфони

Співзасновник "Нової пошти" розкритикував ідею Зеленського роздати пенсіонерам смартфони
Співвласник компанії "Нова Пошта" Володимир Поперешнюк. Фото: Facebook бізнесмена

Співвласник компанії "Нова пошта" Володимир Поперешнюк вважає, що програма видачі смартфонів усім вакцинованим пенсіонерам, запропонована президентом Володимиром Зеленським, у будь-якому разі передбачає, що гроші на ці телефони чиновники візьмуть у платників податків, якщо, звичайно, не вирішать віддати свої смартфони.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook.

"Щоб віддати смартфони людям похилого віку, чиновникам спочатку потрібно їх у когось примусово відібрати. Не будуть же вони віддавати свої власні. Так працює вся система оподаткування. Ті, хто нічого не створює, забирають у тих, хто створює все навколо", — констатував підприємець.

На будь-які програми такого роду держава бере гроші з бюджету, який поповнюють лише платники податків. Поперешнюк упевнений, що нинішня система оподаткування стримує розвиток країни.

"Економічне диво, яке так очікують українці, почнеться, коли чиновники перестануть розкидатися масштабними ідеями та щедростями і почнуть знижувати податки, займуться приватизацією та дерегуляцією. Тільки добровільний обмін та підприємництво сприяє покращенню нашого добробуту", — наголосив співвласник "Нової пошти".

Нагадаємо, 8 лютого Зеленський анонсував нову державну програму, в рамках якої всі вакциновані українці віком від 60 років можуть отримати безкоштовний смартфон. Наразі невідомо, які саме смартфони закуплять для цієї програми, тому складно підрахувати, скільки саме грошей із держбюджету візьмуть на цю програму.

Відомо лише, що запис на отримання смартфонів для вакцинованих українців віком від 60 років розпочнеться у квітні 2022 року. Коли розпочнеться другий етап – отримання смартфонів, залежить від виготовлення самих пристроїв, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.