Держпродспоживслужба завершила перевірки столичних АЗС. За підсумками перевірок заправки оштрафували на 1,245 млн. гривень

Держпродспоживслужба завершила перевірки столичних АЗС. За підсумками перевірок заправки оштрафували на 1,245 млн. гривень

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту прав споживачів завершила перевірки на АЗС Києва, які розпочала у травні через надмірно завищені ціни. Загальний штраф порушників за підсумками перевірок становив 1,245 млн. гривень. Про це йдеться у повідомленні на сайті Держпродспоживслужби.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

"З 10 травня 2022 року за підсумками моніторингу було розпочато 107 перевірок. Станом на 27 червня 2022 року всі перевірки завершено. За підсумками перевірок – 43 перевірки завершено без порушень законодавства, 43 перевірки завершено з порушеннями на загальну суму штрафу 1,245, - Сказано в повідомленні.

Триває робота щодо винесення рішень щодо застосування адміністративно-господарських санкцій.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба розпочала перевірки на АЗС через надмірно завищені ціни на паливо.

Пізніше голова Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан заявив, що порушення у вигляді відсутності декларування підвищення ціни фіксуються на кожній другій заправці за відсутності декларації.