Біткоїн провалився нижче $40 тисяч, подешевшавши до п'ятимісячного мінімуму

Фото: Pexels

Вартість биткоина, що помітно впала 5 січня через масові заворушення, що спалахнули в Казахстані, вдень 10 січня досягла мінімального значення за останні п'ять місяців.

Як свідчать дані сервісу CoinMarketCap, що зводить середній курс даних різних криптобірж, о 16:39 за київським часом найпопулярніша світова криптовалюта коштувала 39,82 тисячі доларів.

При цьому ще чотирма годинами раніше вона була на рівні 41,93 тисячи доларів і в цілому стабільно трималася протягом першої половини дня вище 41,8 тисячі доларів.

Однак після такого провалу BTC відразу ж відскочив назад і станом на 17:30 тримається на рівні близько 40,7 тисяч доларів.

Востаннє такий рівень вартості біткоїн переживав 4 серпня, проте тоді вона загалом зростала. Мінімальне значення в 2021 році було зафіксовано двома тижнями до цього, 20 липня, і становило близько 29,8 тисяч доларів.

Нагадаємо, що історичного максимуму біткоїн досяг 8 листопада , коли за нього давали 67,8 тисячі доларів, після чого його вартість стала знижуватися .

До появи новин про заворушення в Казахстані, де видобувається близько 18% біткоїнів, ця криптовалюта близько тижня трималася на позначках 46-48 тисяч доларів за штуку, після чого миттєво "просіла" приблизно на 10% .