Екс-глава Twitter вирішив підтримати розробників біткоїну

Фонд отримає назву Bitcoin Legal Defense Fund
Фото: Depositphotos

Колишній глава та співзасновник Twitter Джек Дорсі створив фонд підтримки розробників біткоїну.

За інформацією CoinGeek, основна мета програми – звести до мінімуму юридичні проблеми, які заважають розробникам програмного забезпечення активно розвивати біткоїн та пов'язані з ним проєкти.

Як стало відомо, фонд отримає назву Bitcoin Legal Defense Fund. Він надаватиме розробникам адвокатів, розроблятиме стратегію захисту в судах і оплачуватиме судові витрати.

В організації працюватимуть волонтери та юристи, послугами яких розробники зможуть скористатися безкоштовно.

Насамперед фонд має намір надати підтримку 16 розробникам біткоїну, проти яких подав позов Крейг Райт – австралійський комп'ютерник та бізнесмен, який стверджує, що він є Сатоші Накамото – містичний творець біткоїну.

Райт вимагає повернути йому доступ до двох ранніх біткоїн-адрес, але криптосуспільство і частина ЗМІ вважають його самозванцем.

Джек Дорсі в листопаді 2021 року пішов з посади гендиректора Twitter і провів ребрендинг іншої компанії Square на Block.

Нагадаємо, вартість біткоїну, що помітно впала 5 січня через масові заворушення, що спалахнули в Казахстані, вдень 10 січня досягла мінімального значення за останні п'ять місяців.

Источник фото: Depositphotos