Податкова України у січні 2022 року перевиконала план на 4,4 млрд грн

днс податки
Государственная налоговая служба. Фото: Facebook ГНС

Державна податкова служба України перевиконала план січня на 11,3%, або на 4,4 млрд грн. Про це голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Січень не простий місяць для податкової. Рідкісний рік, коли план виконувався", - написав Гетманцев.

Але в січні нинішнього року план перевиконано на 4,4 млрд грн — зібрано 113% податків від   запланованого.

Голова парламентського комітету додав,   що дати бюджету додаткові кошти дозволило ухвалення нових прозорих правил роботи.

2021 року ФОП сплатили 34,8 млрд грн єдиного податку, що стало абсолютним рекордом за останні п'ять років. Цей   показник пояснюється як збільшенням доходу підприємців, і зростанням кількості нових ФОП, і навіть тим, що вже відкриті ФОП стали рідше закриватися.

Можливість перейти на спрощену систему обліку та звітності передбачена для фізосіб-підприємців та юросіб, масштаби діяльності яких не перевищують визначені законом рамки максимального обсягу доходів та кількості працівників.

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону №6548, який передбачає зниження податків на фонд оплати праці для українських роботодавців. Автори законопроєкту пропонують взяти три основні податки, які сплачують роботодавці за своїх співробітників, та об'єднати їх в один платіж. Точніше, скасувати військовий збір та ЄСВ, а замість них встановити єдину ставку податку на доходи фізосіб (ПДФО).