Великобританія має намір позбавити Московську фондову біржу статусу визнаної

Великобританія має намір позбавити Московську фондову біржу статусу визнаної
Фото: CNN

Великобританія вважає, що через війну в Україні необхідно позбавити Московську фондову біржу статусу визнаної фондової біржі. Це призведе до того, що не буде підстав для інвестицій у Росію.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Позбавлення статусу означає, що інвестори більше не зможуть отримати доступ до певних податкових пільг Великобританії у майбутньому під час торгівлі на Московській фондовій біржі. Про це йдеться у заяві британського податкового органу HM Revenue and Customs (HMRC), повідомляє CNN.

Проте існуючі інвестиції будуть захищені.

Статус визнаної фондової біржі — це класифікація, присвоєна HMRC для оподаткування, що дозволяє цінним паперам, які торгуються на визнаній біржі, мати право на певні податкові режими та пільги.

"Оскільки ми продовжуємо ізолювати Росію у відповідь на їхню незаконну війну з Україною, анулювання визнаного статусу Московської фондової біржі посилає чіткий сигнал про те, що в Росії немає підстав для нових інвестицій", - заявила фінансовий секретар казначейства Великобританії Люсі Фрейзер.

Цей крок є останнім у низці санкцій, які британський уряд запровадив щодо Росії після її вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що міжнародні інвестори йдуть з Китаю, оскільки побоюються, що згодом щодо цієї країни можуть бути введені такі самі санкції, як і проти Росії.