НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

У Apple Watch можуть з'явитися функції для відстеження діабету та проблем із диханням

У Apple Watch можуть з'явитися функції для відстеження діабету та проблем із диханням

За даними ЗМІ, компанія працює над новими функціями, що дозволять відстежувати стан здоров'я. Проте деякі розробки можуть бути представлені публіці.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

У Apple Watch можуть з'явитися датчики артеріального тиску та температури тіла, а також функції, які допоможуть виявляти проблеми з диханням та діабетом.

Про це передає The Wall Street Journal із посиланням на свої джерела.

Зокрема, Apple має намір інтегрувати в годинник датчики артеріального тиску і температури тіла. У компанії планують, що датчик температури тіла також використовуватиметься для планування вагітності, сповіщаючи жінок про початок овуляції. Також у майбутньому датчик може дозволити виявляти лихоманку.

"Для вимірювання кров'яного тиску Apple Watch вимірюватиме швидкість перебігу крові за артеріями, йдеться в документах Apple", - пише видання.

Аналогічні датчики вже використовуються в смарт-годиннику від Samsung, а компанія Google раніше говорила, що вивчає схожу функцію для своїх спортивних браслетів Fitbit.

Аналітики очікують, що Apple представить нове покоління свого смарт-годинника (Apple Watch Series 7) вже восени цього року. Однак нові датчики з'являться в смарт-годиннику не раніше 2022 року і будуть доступні лише власникам наступних версій Apple Watch.

Повідомляється також, що в майбутньому у смарт-годиннику можуть з'явитися й інші функції для відстеження стану здоров'я. Так, за даними джерел WSJ, розробники вже вивчають можливість використання встановленого в Apple Watch датчика насичення крові киснем для виявлення порушення дихання, при якому спляча людина на короткі проміжки припиняє вентиляцію легень.

Також компанія розробляє неінвазивний спосіб вимірювання рівня глюкози у крові, який має дозволити виявляти діабет. У цьому деякі функції, які перебувають у ранніх стадіях розробки, може бути представлені публіці.

Нагадаємо, що Apple розпочав тестування технології Face ID на iPhone 13.