Окупанти наполегливо намагаются витіснити ЗСУ з Дементіївки під Харковом: відбито вже кілька штурмів села

Окупанти наполегливо намагаются витіснити ЗСУ з Дементіївки під Харковом: відбито вже кілька штурмів села
Фото: Facebook/GeneralStaff.ua

На Харківському напрямку російські окупанти продовжують намагання витіснити українські війська з району села Дементіївка на північ від Харкова: українські військові відбили кілька штурмів зазначеного населеного пункту та змусили наразі ворога відійти. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Крім цього, ворог здійснив артилерійські обстріли самого обласного центру та населених пунктів Соснівка, Стара Гнилиця, Українка, Замулівка, Петрівка, Черкаські Тишки, Коробочкине, Прудянка, Чорноглазівка, Кутузівка, Старий Салтів, Нове, Байрак, Дементіївка і Золочів.

На Слов’янському напрямку загарбники обстріляли райони населених пунктів Дібрівне, Мазанівка, Адамівка, Барвінкове, Гусарівка, Велика Комишуваха, Нова Дмитрівка, Хрестище, Нікополь, Сулигівка та Костянтинівка.

"Підрозділи противника вели штурмові дії з метою покращення тактичного положення поблизу Краснопілля, Довгенького, Мазанівки та Іванівки. Українські воїни уміло оборонялися, завдали окупантам значних втрат та змусили їх тікати. З таким же результатом завершилась ворожа спроба розвідки боєм неподалік Долини", - вказують у Генштабі.

На Краматорському напрямку активних дій ворог не вів, але обстріляв українські позиції неподалік Маяків, Райгородка, Кривої Луки, Верхньокам’янського та Пришиба, а також завдав авіаційних ударів поблизу Серебрянки та Спірного.

На Бахмутському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли в районах населених пунктів Берестове, Соледар, Вершина, Новолуганське, Бахмут, Яковлівка, Майорськ та авіаційні удари поблизу Берестового, Білогорівки, Вершини і Яковлівки.

"При спробі просунутися в напрямку Спірне – Івано-Дар’ївка ворог зазнав втрат від кинжального вогню наших захисників та хаотично відійшов", - повідомили також в українській армії.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник продовжує обстріли позицій українських військ з наявного наземного озброєння вздовж всієї лінії зіткнення, однак подробиць у Генштабі не наводять, окрім того, що було завдано авіаудару поблизу Новоандріївки.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утримані зайнятих рубежів, але активізував і ведення повітряної розвідки. Повідомляється про обстріли зі ствольної артилерії райони населених пунктів Олександрівка, Нова Зоря, Осокорівка, Велика Костромка, Мурахівка, Любомирівка, Поляна, Партизанське, Благодатне, Калинівка, Тернівка та Прибузьке.

В свою чергу, на Сіверському напрямку артилерія противника обстріляла села Старикове і Нова Слобода Сумської області та Миколаївка і Карповичі Чернігівської області. Зазначено, що на цьому напрямку ворог активно застосовує безпілотні літальні апарати та засоби радіоелектронної боротьби.