Окупанти обстріляли прикордонні населені пункти на Сумщині артснарядами, начиненими флешетами

Окупанти обстріляли прикордонні населені пункти на Сумщині артснарядами, начиненими флешетами

Ворог із території Російської Федерації атакував прикордонні населені пункти на Сумщині. Окупанти задіяли артилерійські снаряди, начинені флешетами. В результаті росіяни пошкодили будинки мирних жителів у населеному пункті у Шосткінському районі.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Слід зазначити, що такі ж бойові елементи судмедексперти знаходили у тілах мирних українців, яких убили росіяни у Бучі та Ірпені", - наголосили у ДПС.

Крім того, вночі цього ж дня росіяни тричі відкривали вогонь на Сумщині. Зокрема, загарбники здійснили 5 мінометних пострілів з боку села Угрюмої та 6 пострілів із РСЗВ з боку населеного пункту Гуєво. Ворожа авіація здійснила два авіаудари на території Хотинської територіальної громади.

У той же час РФ перекидає війська до кордонів із Сумською областю. Росія відправила в Курську область війська, що на кордоні з Україною, артилерію та ракетні установки.

Раніше росіяни кілька разів намагалися прорвати оборону та увійти на територію Сумської області. Але ЗСУ дали жорстку відсіч, тому жодна зі спроб не увінчалася успіхом.