Організатору мітингу ФОП загрожує тюремний термін

Організатору мітингу ФОП загрожує тюремний термін

Організатора мітингу ФОП, голову громадської організації "Save ФОП" Сергія Доротича судитимуть. Йому інкримінують організацію масових заворушень біля Верховної Ради.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє dev.ua.

Як зазначив лідер руху "Savе ФОП" Сергій Доротич, стосовно нього розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України — "Масові заворушення". Санкція за таким звинуваченням передбачає до 8 років ув'язнення.

Натомість, як стверджує Сергій Доротич, силовики планують перекваліфікувати йому статтю після інформації про те, що під Верховною Радою помер один із учасників масштабних протестів.

У разі, якщо суд доведе провину обвинуваченого, лідеру SaveФОП загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі за ч. 2 ст. 294 КК.

"Хочуть вчорашнього загиблого повісити на мене. Поліція чекає на експертизу — від чого помер цей учасник акції. Результати експертизи можуть бути спотворені, хоча у нас є відео, як цього хлопця особи у формі б'ють ногами по голові, у нього вчора була величезна гематома на голові", — наголосив Сергій Доротич у коментарі "Суспільному".

На своїй сторінці у Facebook Доротич закликав його підтримати та повідомив, що судове засідання відбудеться сьогодні, 27 січня.

Зазначимо, 25 січня учасники руху SavеФОП вийшли з протестом під будівлю Верховної Ради. Вони вимагали відмінити обов'язкове використання касових апаратів. Акція переросла в заворушення та сутички із силовиками.

Пізніше у ЗМІ з'явилася інформація, що один із учасників протестів під Верховною Радою помер. Чоловік не подавав ознак життя, незважаючи на те, що медики надавали йому допомогу.

У поліції спростували інформацію про смерть підприємця та повідомили, що заворушення та зіткнення з силовиками розслідуватимуть у рамках двох кримінальних проваджень.