У порту Бердянська знищено російський десантний корабель (ФОТО, ВІДЕО)

У порту Бердянська знищено російський десантний корабель (ФОТО, ВІДЕО)
Російський десантний корабель "Орськ". Фото: Facebook/ВМС ЗСУ України

Сьогодні, 24 березня, у порту окупованого Бердянська знищено великий десантний корабель (БДК) ВМС Російської Федерації.

Про це у Facebook повідомляє прес-служба Військово-морських сил України.  

"У захопленому РФ порту Бердянськ знищено великий десантний корабель "Орськ" чорноморського флоту окупантів", - йдеться у повідомленні.  

Перед цим місцеві жителі у соцмережах повідомляли про кілька вибухів біля бердянського порту.

Очевидці також опублікували фото та відео масштабної пожежі.  

Як передає ІА "Інтерфакс", БДК "Орськ" зайшов до порту "Бердянськ" 21 березня 2022 року. За даними агентства, військове судно доставило до бердянського порту бойову техніку, зокрема, бронетранспортери.

За інформацією росЗМІ, "південний фланг проведення "спеціальної операції" у будь-який момент може отримати все необхідне, включаючи техніку та боєприпаси".

Усього у війні проти України задіяно 10 великих десантних кораблів РФ.

В агентстві наголосили, що "Орськ" став першим військовим кораблем російських окупаційних військ, який зайшов до бердянського порту.

БДК "Орск" був побудований у серпні 1967 року, спущений на воду був наприкінці лютого 1968 року, а офіційно у строю з 31 грудня того ж року.

Як повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр, знищений у порту біля Бердянська ворожий корабель міг перевозити до 20 танків.

"Знищений корабель у Бердянську міг перевозити до 20 танків, 45 БТРів та 400 десантників. Це величезна мета, яка була вражена нашими військовими", – сказала вона.

Раніше повідомлялося, що 15 березня з порту окупованого Росією Бердянська вийшли п'ять іноземних суден, навантажених українським зерном.

За інформацією "Радіо Свобода", судна, що вийшли з порту, були під різними прапорами і з різними екіпажами, у тому числі турецьким і російським.

Для їхнього супроводження росіяни завели в Бердянськ свій буксир, вивели судна на рейд, обшукали та відпустили.

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення РФ російські війська захопили усі адміністративні будівлі у місті Бердянськ.

У ході захоплення міста загинула одна людина (охоронець підприємства "Бердянські жниварки"), ще одна людина отримала поранення.