Brit Awards-2022: Адель здобула головні нагороди, а ABBA нічого не виграла

Brit Awards-2022: Адель здобула головні нагороди, а ABBA нічого не виграла
Адель стала тріумфатором Brit Awards 2022. Фото: BBC

9 лютого в Лондоні, на стадіоні "Арена О2" відбулася церемонія нагородження премією Brit Awards 2022 року. Британська співачка Адель стала тріумфатором, вигравши одразу у трьох номінаціях, повідомляє пресслужба Brit Awards.

Головна зірка заходу - Адель отримала нагороди "Артист року", "Альбом року" та "Пісня року". В останній номінації співачка виграла із композицією Easy on Me.

Здобувши першу зі своїх трьох нагород за кращу пісню, Адель сказала: "Не можу повірити, що фортепіанна балада перемогла стільки хітів".

За рахунок трьох нагород Адель тепер посідає друге місце в рейтингу найтитулованіших артистів в історії Brit Awards. На її рахунку 12 нагород у різних номінаціях. Перше місце у цьому списку посідає Роббі Вільямс, у нього 13 титулів.

Щодо інших номінацій, то титул "Найкращий автор пісень" отримав Ед Ширан. У номінації "Найкращий новий артист" виграв реп-виконавиця Little Simz. Wolf Alice отримала звання "Найкраща група".

У рок-номінації перше місце отримав Сем Фендер, у поп-категорії титул найкращого виконавця здобула Дуа Ліпа. Найкращим реп-виконавцем визнали Dave.

А ось легендарний гурт ABBA, який несподівано повернувся на сцену у вересні 2021 року, не отримав жодної нагороди.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна громадська телерадіокомпанія України оголосила список із восьми фіналістів українського національного відбору на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2022".

Фінал національного відбору на "Євробачення" відбудеться у форматі телевізійного концерту 12 лютого о 19.00 у прямому ефірі телеканалу "UA:Перший".