Британська музична премія Brit Awards відмовилася від ґендерних номінацій, фанати назвали це «нісенітницею» і закликали до бойкоту

Британська музична премія Brit Awards відмовилася від ґендерних номінацій, фанати назвали це «нісенітницею» і закликали до бойкоту

Британська музична премія Brit Awards вирішила відмовитися від «чоловічих» та «жіночих» номінацій. З 2022 року замість нагород «найкращому виконавцю» та «кращій виконавиці» премію вручатимуть «британському артисту року» та «іноземному артисту року». Вперше церемонія нагородження пройде за новими правилами 8 лютого 2022 року та транслюватиметься на ITV у прямому ефірі.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Своє рішення відмовитися від ґендерних номінацій організатори Brit Awards пояснюють тим, що хочуть зробити премію більш інклюзивною та актуальною. Виконавці відзначатимуться виключно за свою музику, а не за те, як вони ідентифікують себе або як їх бачать інші, йдеться в заяві Brit Awards.

Brit Awards – одна з найавторитетніших премій у світі. Її заснували у 1977 році. Вона призначається за результатами голосування близько 1200 експертів музичної індустрії зі ЗМІ, акторів, видавців, промоутерів, продавців.

2022 року премію вручать 42-й раз.

Премія Brit Awards йде стопами премії Grammy, яка з 2012 року є нейтральною в ґендерному відношенні.   За минулі з того часу 10 років призи було розділено рівно 50/50 між чоловіками та жінками, пише ВВС.

MTV Video Music Awards замінила чоловічі та жіночі призи нагородою « кращий артист »   2017 року. Я наслідував цей приклад на початку цього року і став учасником Music Awards of Australia Arias.

Такі музиканти, як Сем Сміт та Вілл Янг, раніше закликали до змін, говорячи, що нинішня система виключає небінарних художників. Сміт, який вважає себе небінарним, пропустив номінацію на цьогорічні нагороди. Їхній альбом Love Goes посів друге місце в британському чарті, але вони не змогли потрапити до гендерних категорій і «почувалися виключеними з нинішньої системи, яка не визнає небінарних артистів», пише RadioTimes.

Поп-зірка, тричі лауреат премії Brit Awards, писав тоді в Instagram , що з нетерпінням чекає на час, коли вручення нагород «стане відображенням суспільства, в якому ми живемо».

«Чому такі люди, як Адель та Ед Ширан, не повинні мати можливості змагатися один з одним та бути оціненими як артисти... за умови, що вони номіновані?»вважає Дженнаро Кастальдо, представник організації музичної індустрії BPI, яка керує нагородженням.

«Це крок, який ми вітаємо, - сказав ВВС м енеджер Дуа Ліпа, отримав цьогорічну нагороду за найкращого виконавця. - Приємно бачити, що британці продовжують просуватися до інклюзивнішого шоу, в якому на перше місце ставляться таланти».

Проте рішення організаторів викликало обурення частини фанатів, які назвали його «нісенітницею» і закликали бойкотувати.

Невдоволені меломани погрожують більше не дивитися на церемонію нагородження.

До критиків позагендерних номінацій приєднався Малкольм Кларк, телепродюсер та піклувальник LGB Alliance, благодійної організації, яка виступає за те, щоб лесбіянки, бісексуали та геї вважали себе одностатевими.

А колишній депутат Європарламенту Крістіна Джордан написала у соцмережах: «До побачення Brit Awards. Було приємно впізнати тебе. Хай щастить".

Відмова від гендерних номінацій, що означає менше нагород , дозволив знову запровадити жанрові премії вперше з 2006 року. За нагороди, що охоплюють піп, рок, танець та реп, голосуватимуть шанувальники.