ДТП з кортежем Ярославського: Офіс генпрокурора проведе розслідування щодо поліцейських та прокурорів Харківської області

ДТП з кортежем Ярославського: Офіс генпрокурора проведе розслідування щодо поліцейських та прокурорів Харківської області

Офіс генпрокурора бере на себе керівництво розслідуванням смертельної ДТП у Харківській області за участю кортежу відомого бізнесмена Олександра Ярославського, а також дій працівників Нацполіції та прокурорів обласної прокуратури. Про це заявила генеральний прокурор Ірина Венедиктова.

"Людина, яка зізналася у скоєнні злочину, на загальну думку поліцейських і прокурорів, простіше кажучи, бреше", — написала Венедиктова.

Вона додала, що буде проведено розслідування щодо співробітників Нацполіції Харківської області та прокурорів Харківської обласної прокуратури , і справа перебуває на її особистому контролі.

"Незважаючи на впізнаваність особи, ймовірно причетної до скоєння цього злочину, що спричинило смерть людини, на статус цієї особи в суспільстві, на її можливості та зв'язки, злочин буде розслідуватися швидко, якісно і неупереджено. Незапланований і поспішний від'їзд виглядає досить дивно", — заявила генпрокурор.

Нагадаємо, ЗМІ з'ясували, що вночі 10 лютого в Харківській області сталася смертельна ДТП. На місці інциденту знайшли номери автомобіля, що належать першій машині кортежу голови групи DCH Олександра Ярославського. Він спочатку повідомив, що під час інциденту спав удома. Незабаром стало відомо, що бізнесмен залишив Україну. Прес -служба його компанії заявила, що Ярославський відлетів до Лондона відповідно до раніше затвердженого графіка для зустрічі зі своєю сім'єю.

У DCH розповіли свою версію подій стверджують, що водій, який працює в одній із  допоміжних служб DCH, вночі 10 лютого прямував до Харкова і "вчинив наїзд на перешкоду". Водій не зупинився, щоб перевірити, у що він в'їхав, і продовжив рух.

Вранці 10 лютого водій автомобіля бізнесмена прийшов у поліцію та повідомив, що це нібито він збив людину на смерть на трасі Чугуїв – Мартов. Правоохоронці подали до прокуратури Харківської області підозру на нього. Але незабаром стало відомо, що ця людина була під час ДТП в іншому місці.

Тоді міністр закордонних справ Денис Монастирський звільнив голову поліції Харківської області Станіслава Перліна, якого підозрюють у фальшуванні матеріалів цієї аварії.