Монастирський звільнив голову поліції Харківської області: його підозрюють у фальшуванні матеріалів ДТП з кортежем Ярославського

Монастирський звільнив голову поліції Харківської області: його підозрюють у фальшуванні матеріалів ДТП з кортежем Ярославського
Перлін намагався приховати вбивство, до якого може бути причетний Ярославський. Фото: Vgorode

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський вирішив звільнити голову поліції Харківської області Станіслава Перліна. Про це міністр повідомив на своїй сторінці у Facebook.

З'ясувалося, що Перліна підозрюють у фальсифікації матеріалів смертельної ДТП із кортежем відомого бізнесмена, засновника та президента компанії DCH Олександра Ярославського.

Вранці 10 лютого водій автомобіля бізнесмена прийшов у поліцію та повідомив, що це нібито він збив людину на смерть на трасі Чугуїв – Мартов. Правоохоронці, у свою чергу, подали до прокуратури Харківської області підозру на особу, яка прийшла з повинною.

"Однак уже сьогодні стало відомо, що ця людина перебувала під час ДТП в іншому місці. Через спроби приховати цей злочин та надання свідомо хибних показань справа має бути передана до Головного слідчого управління Національної поліції для повного та об'єктивного розслідування", - наголосив Монастирський. 

Нагадаємо, ЗМІ з'ясували, що вночі 10 лютого в Харківській області сталася смертельна ДТП. На місці інциденту знайшли номери автомобіля, що належать першій машині кортежу голови групи DCH Олександра Ярославського.

Після публікації цієї інформації Ярославський поспішно покинув Україну. При цьому спочатку він повідомив, що під час інциденту він перебував удома і спав.

Пізніше пресслужба його компанії заявила, що бізнесмен відлетів до Лондона згідно з раніше затвердженим графіком для зустрічі зі своєю сім'єю.

Крім того, в DCH розповіли свою версію подій. Там стверджують, що водій, який працює в одній із   допоміжних служб DCH, вночі 10 лютого прямував до Харкова і "вчинив наїзд на перешкоду". Водій не зупинився, щоб перевірити, у що він в'їхав, і продовжив рух.

Щойно вранці він виявив, що на авто немає номерних знаків, які відпали під час ДТП. Пізніше він дізнався про подію і, як стверджують у DCH, звернувся до поліції для надання свідчень.