Кабмін збільшив суми відрядження

Уряд збільшив розмір витрат за відрядження
Фото: Depositphotos

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови від 2 лютого 2021 року № 98, згідно з якою з 1 січня 2022 року в Україні значно зросло відшкодування за добові витрати та оренду житла у відрядженні, зокрема, і військовослужбовців.

Відповідно до постанови, суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, по території України складають:

– добові витрати – 300 грн.;

– відшкодування за найм житла на добу – до 900 грн.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів забезпечити з 2023 року мінімальний розмір зарплати військовослужбовців Збройних сил України на рівні не менш як дворазового розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року.

Раніше повідомлялося, що військовикам продовжують затримувати зарплати. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини повідомляв, що у вересні заборгованість Міністерства оборони України перед військовослужбовцями Збройних сил України становить 1 млрд 465,8 млн грн.

Источник фото: Depositphotos