Макрон розраховує прийти до "мирної угоди" щодо ситуації навколо України під час переговорів з Путіним

Макрон розраховує прийти до "мирної угоди" щодо ситуації навколо України під час переговорів з Путіним
Макрон розраховує прийти до "мирної угоди" щодо ситуації навколо України під час переговорів з Путіним

Президент Франції Еммануель Макрон розраховує під час сьогоднішніх переговорів із Володимиром Путіним досягти "мирної угоди" щодо врегулювання ситуації навколо України.

Про це повідомляє видання Politico.

Макрон розраховує, що йому вдасться домовитись із Путіним. Якщо йому вдасться запобігти вторгненню Росії на українські землі, то напередодні президентських виборів у Франції у квітні 2022 року він стане національним героєм.

Французькі ЗМІ зараз посилено проводять паралелі між Макроном та його попередником Ніколя Саркозі, який успішно виступив посередником у конфлікті між Росією та Грузією у 2008 році.

"Ви не виграєте вибори за допомогою зовнішньої політики, але це нагадування про статус Еммануеля Макрона як державного діяча міжнародного рівня, і це дозволяє йому виділитися з решти кандидатів ще до початку кампанії, щоб показати, що вона здатна забезпечити існування Франції на міжнародній арені"   – кажуть французькі політичні експерти.

У той самий час деякі країни Заходу не в захваті від дій Макрона; вони вважають, що їм через його переговори доведеться піти на поступки Москві. Але загалом серед членів НАТО переважає думка, що Росія відступить лише у разі демонстрації сили та збільшення постачання зброї для України.

За даними видання, візит Макрона до Росії спрямований на створення "стратегічної автономії" Європи, яка обстоює свої інтереси безпеки, а не просто спостерігає за переговорами Москви та Вашингтона.

"Французький лідер — помітний міжнародний виняток, оскільки вважає протести Москви з приводу загрози з боку НАТО та заклопотаності Росії власною безпекою законною темою для обговорення. Держсекретар США Ентоні Блінкен, навпаки, категорично відкидає можливість називати Росію будь-ким, окрім агресором", —сказано у статті.

Нагадаємо, 7 лютого президент Франції Еммануель Макрон проведе зустріч із Володимиром Путіним у Москві, а наступного дня, 8 лютого, французький президент вирушить до Києва для зустрічі з українським колегою Володимиром Зеленським.