"Ми розберемося самі, тут, в Україні", - Порошенко відповів Путіну на пропозицію про політичний притулок у Росії

порошенко
П'ятий президент України Петро Порошенко. Фото: Facebook Порошенко

П'ятий президент України Петро Порошенко відреагував на пропозицію президента РФ Володимира Путіна про надання йому політичного притулку, якщо раптом буде потрібний такий захист для колишнього лідера України. Відповідь він опублікував у своєму Facebook.

Порошенко порадив "Володимиру Володимировичу нарешті усвідомити, що ми розберемося самі, тут, в Україні. І споконвічна російська практика "піклуватися" про українську політику та політиків уже давно припинилася ".

Глава Російської Федерації Володимир Путін запропонував п'ятому президентові України Петру Порошенку політичний притулок, якщо в останнього виникне потреба у такому захисті. Про це він заявив під час пресконференції за результатами шестигодинних переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном.

Путін стверджує, що говорив Порошенку про можливість надання йому політичного притулку ще тоді, коли він був президентом України.

Російський лідер також назвав "надмірним переслідування Порошенка в Україні як "державного злочинця".

Українські правоохоронці підозрюють Петра Порошенка у сприянні діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" шляхом організації придбання вугілля у підконтрольних їм підприємств за державні кошти, внаслідок чого енергетична сфера України опинилася залежно від Росії та терористичних організацій.

Київський апеляційний суд переніс розгляд апеляції на запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань п'ятого президента України Петра Порошенка на 11 лютого у зв'язку з тим, що досі не надійшли матеріали кримінальної справи.