Справа про держзраду Порошенка: суд переніс розгляд апеляції на запобіжний захід на 11 лютого

порошенко суд
Виступ Петра Порошенка. Скріншот з єфіру телеканала "Прямий"

Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого розгляд апеляції на запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань п'ятого президента України Петра Порошенка. Це пов'язано з тим, що досі не надійшли кримінальні справи, повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

"Направлено запит до Печерського районного суду про те, щоб направили до апеляційного суду матеріали кримінального провадження. Станом наразі матеріали кримінального провадження з Печерського районного суду до Київського апеляційного суду не надійшли з причин, які не залежать від колегії суддів", сказав голова колегії апеляційного суду.

Порошенко заявив, що засідання з розгляду апеляцій на запобіжний захід зірвано за рішенням Офісу президента, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Офіс президента наказав Печерському суду не передавати документи до апеляційного суду, зірвати це засідання. Тому що вони ще не підібрали компромат на суддів, які мають ухвалити незаконне рішення", - сказав Порошенко у залі судового засідання Київського апеляційного суду.

Правоохоронці підозрюють Петра Порошенка у сприянні діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" шляхом організації придбання вугілля у підконтрольних їм підприємств за державні кошти, внаслідок чого енергетична сфера України опинилася залежно від Росії та терористичних організацій.

У ДБР заявили, що оскаржуватимуть запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, який 19 січня Печерський суд п'ятому призначив Петру Порошенку у справі про держзраду. Також такий намір озвучили й у Офісі генерального прокурора.