ОП очікує рішення у США про новий пакет підтримки на 40 млрд доларів наступного тижня

ОП очікує рішення у США про новий пакет підтримки на 40 млрд доларів наступного тижня

В Офісі президента очікують, що наступного тижня Сенат США ухвалить рішення про новий пакет підтримки України на 40 млрд доларів. Про це на Facebook написав заступник керівника офісу президента Андрій Сибіга.

"Президент завершив зустріч із впливовими американськими сенаторами-республіканцями. А головне – справжніми друзями України. Сьогодні наша держава має жорстку двопартійну та двопалатну підтримку американських друзів. І американського народу. Тому наступного тижня слід очікувати на рішення щодо 40 млрд. дол. США підтримки. Як і подальше посилення санкцій щодо російського агресора та нарощування оборонної підтримки. Реалізацію програми ленд-лізу", - написав Сибіга.

Нагадаємо, міністри закордонних справ “Великої сімки” підтримали збільшення допомоги, а також постачання зброї Україні під час зустрічі 13 травня.

Президент Європейської ради Шарль Мішель підтримав пропозицію голови дипломатії Євросоюзу Жозепа Борреля щодо подальшого збільшення фінансування Європейського фонду миру до 2 млрд євро на військову техніку для України.