"Сбербанк" Росії за місяць втратив 100 млрд рублів через загрозу повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну

"Сбербанк" Росії за місяць втратив 100 млрд рублів через загрозу повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну
Востаннє такий обвал на балансі російського "Сбербанку" фіксували у 2020 році

У січні на російських фінансових ринках стався різкий обвал через посилення ризиків початку повномасштабного воєнного конфлікту між Росією та Україною. В результаті за місяць "Сбербанк" втратив 104,1 млрд рублів або 3,131 млрд доларів.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це свідчать дані рейтингового агентства НКС, повідомляє російське видання РБК.

Вартість цінних паперів на російських фондових ринках також впала через загрозу запровадження нових санкцій проти Росії, що є наслідком посилення геополітичної напруги.

На початку 2022 року показник негативної переоцінки акцій у портфелі "Сбербанку" склав 73,8 млрд рублів, а через місяць, 1 лютого, підскочив до 177,9 млрд рублів.

"Сбербанк" досить серйозно постраждав від політичних заяв, оскільки є великим власником рублевих держоблігацій, падіння яких вдарило по фінансовій стабільності банку.

За даними Центрального банку Росії, загалом обвал на ринках обійшовся російським банкам у 200 млрд рублів.

Крім того, через аналогічні фактори просів російський рубль. Причиною обвалу рубля експерти називають загострення відносин Росії та США, які спричинені можливістю вторгнення військ РФ в Україну. Зниження напруженості поки що не прогнозується.