Польща безоплатно передасть Україні військову техніку

Уряд Польщі 8 лютого ухвалив постанову про безоплатну передачу Збройним силам України військового обладнання. Про це повідомляє пресслужба польського уряду.

"Польща залишається солідарною з Україною перед загрозою з боку Росії. Уряд хоче підтримати свого східного сусіда, безплатно надавши військову техніку", — сказано в повідомленні.

Зазначається, що таке рішення міністри ухвалили, врахувавши при цьому потреби Збройних сил Польщі та важливість підтримки резервів армії країни. Це означає, що передача техніки Україні не знизить боєздатність польських військових частин, наголосили в уряді.

Інспекція забезпечення Збройних сил Польщі підготує транспортування військової техніки до України. Її передадуть уповноважені представники Польщі.

Раніше уряд Польщі схвалив запит України на передачу військової допомоги. Українська сторона отримає зенітно-ракетні комплекси Piorun та боєприпаси.

Крім того, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час візиту до Києва 1 лютого повідомив, що польська сторона має намір передати Україні боєприпаси, ПЗРК Grom та дрони різного типу.

Інші країни також передають в Україну військову техніку, боєприпаси та іншу зброю.

Зокрема, у січні Україна отримала протитанкову зброю від Великої Британії. У Міністерстві оборони наголосили, що   ЗСУ використовуватимуть кошти виключно з оборонною метою.

Раніше США активно відправляли до України літаки зі зброєю на борту. 1 лютого Вашингтон передав понад 80 тонн патронів різного калібру.