НБУ курс:

USD

41,23

+0,01

EUR

44,91

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,49

41,42

EUR

45,45

45,30

Прем`єри "Бетмена" від Warner Bros. в Росії не буде, Disney и Sony також скасували показ своїх фільмів у російських кінотеатрах

Прем`єри "Бетмена" від Warner Bros. в Росії не буде, Disney и Sony також скасували показ своїх фільмів у російських кінотеатрах

Голлівудські студії The Walt Disney Company та Warner Bros. призупиняють показ своїх фільмів у Росії через напад російської армії на Україну.

Компанія Warner Bros. відклала прем'єру фільму "Бетмен", яка мала відбутися в Росії 3 березня. Про це повідомляють американські ЗМІ, цитуючи представника WarnerMedia.

Компанія зазначає, що продовжуватиме стежити за ситуацією в міру її розвитку. "Ми сподіваємося на швидкий і мирний дозвіл цієї трагедії", — сказано у заяві.

"З огляду на неспровокований напад на Україну та трагічну гуманітарну кризу, ми зупиняємо показ фільмів у Росії", — йдеться у заяві компанії Disney.

У тому числі компанія скасовує показ мультфільму "Я червонію" від Pixar".

"Ми прийматимемо майбутні бізнес-рішення, ґрунтуючись на змінах ситуації", — зазначає Disney.

Слідом за Disney та Warner Bros. про скасування в Росії прем'єри екшену "Морбіус" з Джаредом Лето оголосила Sony Pictures. Показ мав розпочатися 24 березня. Компанія зазначила, що рішення торкнеться і майбутніх кінопроектів організації.

Кадр з фільму  "Морбіус" 

Раніше Delo.ua повідомляло, що Українська кіноакадемія звернулася до світової кіноспільноти із закликом застосувати санкції до російської кіногалузі. Санкції мають на меті ізолювати Російську Федерацію, яка напала на Україну, у міжнародній кінодипломатії і негативно вплине на російську економіку, кажуть ініціатори петиції Call for a boycott of Russian cinema.