Президент Хорватії заявив, що Україна не має стати членом НАТО

Президент Хорватії заявив, що Україна не має стати членом НАТО
Зоран Міланович. Фото: Reuters

Президент Хорватії Зоран Міланович вважає, що "для України немає місця у НАТО". У разі повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну Хорватія не має наміру надавати військову підтримку українцям.

Про це повідомляє хорватське видання Dnevnik.

Під час брифінгу журналісти поставили Мілановичу питання про те, як відреагує Хорватія на можливу ескалацію конфлікту між РФ та Україною, на що президент відповів: "Ми не матимемо з цим нічого спільного і не винні нічого. Якщо буде ескалація, то виведемо з регіону останнього хорватського солдата".

Після цієї заяви Міланович вирішив висловити свою позицію щодо України. Він заявив, що в нашій країні у 2014 році нібито стався військовий переворот, маючи на увазі Революцію гідності.

"Для України немає місця в НАТО. В Україні (у 2014 році - Delo.ua ) влада змінила недемократичний рух. Внаслідок цього загинуло 50 людей. Історія була така - Україна йде на Захід, нічого не питаючи у Росії, в ЄС її чекають на молочні річки - кисельні береги. Україна досі одна з найкорумпованіших країн, ЄС Україні нічого не дав", - сказав Міланович. .

Міланович наголосив, що перешкоджатиме будь-якому залученню Хорватії до конфлікту між Росією та Україною.

Нагадаємо, попереднього разу сандальну заяву щодо України зробив командувач Військово-морськими силами Німеччини віце-адмірал Кай-Ахім Шенбах. Він сказав, що "Крим більше ніколи не приєднається до України".

За його словами, Міністерство закордонних справ України вимагало публічного спростування висловлювань командувача ВМС з боку уряду Німеччини.

Сам Кай-Ахім Шенба незабаром подав у відставку, а перед цим вибачився за своє висловлювання.