Російська армія фактично програла битву за Харків, — голова Харківської ОВА Синегубов

Російська армія фактично програла битву за Харків, — голова Харківської ОВА Синегубов

Через два місяці повномасштабної війни російські військові усвідомили, що вони не зможуть захопити Харків та вже фактично програли битву за місто.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов на каналі Україна "24" в ефірі всеукраїнського марафону.

За його словами, окупанти зрозуміли, що їм вкрай важко атакувати позиції Збройних сил, які зараз зміцнилися та захищають місто.

"У ворога залишається один напрямок – через Куп'янськ, через Ізюм, щоб перенаправляти свої війська на Луганську та Донецьку область, збільшувати свою військову присутність у тому напрямку. Проте наші Збройні сили також там свої позиції тримають, ведуть запеклі бої, і ворог там справді щодня втрачає велику кількість живої сили, літаків та броньованої техніки, вчора було збито літак на Балаклійському напрямку", — зазначив Синегубов.

Він додав, що ЗСУ не припиняють вести активні бої за населені пункти Харківської області, поступово звільняючи їх від загарбників.

"Однак говорити, що безпечно в цих населених пунктах, поки що, на жаль, не доводиться, оскільки бої на цих територіях ще продовжуються. Звільнити – це одна справа, утримати – це зовсім інша справа. Ще треба зробити зачистку тощо", — наголосив голова Харківської ОВА.

Напередодні Збройні сили України внаслідок контрнаступу звільнили селище Рогань у Харківській області від російських військових.