Російські військові мають бути виведені з території Придністров'я, - Майя Санду

Майя Санду, президент Молдови, Приднистров'я, Росія
Фото: Російські військові мають бути виведені з території Придністров'я

Президент Молдови Майя Санду заявила, що російські військові мають бути виведені з території Придністров'я, оскільки вони порушують нейтралітет республіки.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це Майя Санду сказала під час виступу перед Європарламентом у середу, 18 травня.

Говорячи про ситуацію з безпекою в регіоні, глава молдавської держави наголосила, що наразі немає безпосередньої загрози, що Молдова буде втягнута у війну.

"Придністровський конфлікт - це ще одна проблема, з якою ми стикаємося. Ми залишаємося прихильними до мирного вирішення цього конфлікту, який повністю збереже суверенітет Республіки Молдова та територіальну цілісність усередині наших міжнародно визнаних кордонів", - сказала Санду.

Вона додала, що Молдова в будь-якому разі дотримуватиметься принципу нейтралітету, однак, щоб бути по-справжньому нейтральною державою, Росія має вивести Оперативну групу своїх військ із території республіки.

"Російська присутність у Придністровському регіоні докорінно порушує наш нейтралітет і нашу незалежність", - вважає президент Молдови.

Нагадаємо, президент Молдови Майя Санду 26 квітня закликала мирним шляхом вирішити придністровський конфлікт. А також заявила, що не планує блокаду Придністров'я. Окрім цього Санду критично оцінила оборонні можливості Молдови.