"Спустошене місто і клеймо варварства: Макрон, Драгі та Шольц відвідали Ірпінь

Макрон, Шольц, Драгі, Зеленський, Ірпінь, Київська область

Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі 16 червня відвідали місто Ірпінь у Київській області, яке від початку широкомасштабного вторгнення РФ було під окупацією.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про візит до Київщини європейські політики розповіли у себе на Twitter.

Французький лідер висловив повагу до героїзму українців і заявив, що Україна має бути здатна далі чинити опір і отримувати перевагу.

"Ірпінь в Україні. Ми бачили спустошене місто і клеймо варварства. І героїзм українців, які зупинили російську армію, що наступала на Київ. Україна чинить опір. Вона повинна вміти перемагати", - написав Макрон.

Водночас Олаф Шольц заявив, що дії Росії у війні проти України спрямовані лише на знищення.

"Буча та Ірпінь давно вже стали символами неймовірної жорстокості російської війни, безглуздого насильства. Жорстокі руйнування в цьому місті – пам'ятник – ця війна має закінчитися", – зазначив канцлер Німеччини.

Крім цього, прем'єр-міністр Італії, відповідаючи на запитання журналіста італійського видання Ansa, запевнив, що Україна отримає допомогу для відновлення зруйнованої росіянами інфраструктури.

"Це місце руйнування, але також і надії. Багато чого з того, що мені тут розповідали, стосувалося майбутнього та реконструкції. Війна об'єднала людей, тепер вони можуть робити те, що до війни було неможливо. Тут росіяни знищили будинки та дитячі садки. Все буде відновлено. Вони вже розпочали. Вони вже знаходяться на дуже просунутій стадії оцінки", - сказав Драгі.

Нагадаємо, у Києві 16 червня відбулася зустріч Володимира Зеленського з президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Олафом Шольцом, прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі та президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.

Під час переговорів Україна передала лідерам держав повний пакет санкційних пропозицій проти РФ підготовлених міжнародною групою Макфола-Єрмака.