США заборонять експорт електроніки до РФ у разі її вторгнення в Україну — ЗМІ

заявили, що "треба бути готовими до безпрецедентних дій проти Росії"
Якщо Москва нападе на Україну, то можливе блокування доступу РФ до глобальних постачання електроніки. Фото: Depositphotos

Адміністрація президента США попередила виробників мікросхем та чіпів щодо введення обмежень на експорт продукції до Російської Федерації у разі повномасштабного вторгнення Росії до України.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як повідомляє Reuters, попередження надійшло як відповідь на запити галузевих підприємств після повідомлень про можливі обмеження.

За інформацією агентства, представники Ради національної безпеки Білого дому Пітер Харрелл та Тарун Чхабра повідомили керівникам Асоціації напівпровідникової промисловості, а також групі підприємств-виробників чіпів, що якщо Москва нападе на Україну, то можливе потенційне блокування доступу Російської Федерації до глобальних постачання електроніки.

Також вони заявили, що "треба бути готовими до безпрецедентних дій проти Росії".

"Рада національної безпеки США прямо і різко заявила про серйозність ситуації, з якою вони наразі зіткнулися в Україні, зазначивши, що це надзвичайна ситуація і, можливо, найгірше транскордонне вторгнення, яке мало місце з часів Другої світової війни", – написав директор Асоціація напівпровідникової промисловості.

За інформацією агентства, розширення сфери дії так званого правила прямого іноземного продукту на РФ може дозволити адміністрації Байдена зупинити постачання чіпів, комп'ютерів, побутової електроніки, телекомунікаційного обладнання та інших предметів, вироблених у будь-якій точці світу, якщо вони вироблені за американською технологією.

Раніше повідомлялося, що до сенату США внесли законопроєкт про стримування авторитарних військових дій, який передбачає при вторгненні в Україну запровадження негайних та жорстких персональних санкцій щодо Володимира Путіна та решти керівництва Росії.

Перед цим сенатори-демократи також підготували законопроєкт, що включає пакет санкцій до персоналій та установ РФ на випадок, якщо російські війська вторгнуться в Україну.

Джерело фото: Depositphotos