Верховний Суд ухвалив розірвати контракт Вітренко з "Нафтогазом"

Верховний Суд ухвалив розірвати контракт Вітренко з "Нафтогазом"
Юрій Вітренко. Фото: Facebook

Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) та поновив дію припису НАЗК про припинення контракту з головою НАК “Нафтогаз України” Юрієм Вітренко.

У Верховному суді нагадали, що припис НАЗК є обов'язковим для виконання. Про результати його виконання необхідно проінформувати Нацагентство протягом десяти робочих днів із дня отримання розпорядження.

Рішення набуло чинності 2 лютого та оскарженню не підлягає. Документ опубліковано у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Верховний Суд також відмовив у задоволенні заяви Юрія Вітренко про вжиття заходів щодо забезпечення позову у зазначеній справі.

У документі йдеться, що позов не може бути забезпечений у спосіб, що фактично підміняє собою судове рішення у справі та вирішує позовні вимоги до розгляду справи по суті судом.

"Враховуючи це, суди першої та апеляційної інстанцій при прийнятті оскаржуваних рішень дійшли помилкового висновку про вжиття заходів забезпечення позову", — йдеться у документі.

Нагадаємо, 28 квітня 2021 року Кабінет міністрів звільнив попереднього голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва та призначив на цю посаду Юрія Вітренко.

За день до цього Кабмін звільнив членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" від держави в особі Юлії Ковалів, Наталії Бойко та Юлії Свириденко слідом за незалежними директорами, які подали у відставку на початку вересня.

Раніше про свою відставку заявили незалежні члени наглядової ради "Нафтогазу" Лескуа Бруно Жан Гастон, Людо Ван дер Хейден та голова наглядової ради Споттісвуд Клер Мері Джоан.