Судове засідання у справі про держзраду Порошенка перенесли на 19 січня

суд порошенко
Порошенко у Печерському суді. Скріншот відео 5 каналу

Печерський районний суд Києва не обрав запобіжний захід колишньому президентові України Петру Порошенку у справі щодо державної зради. Засідання було перенесено на 19 січня, повідомляє Еспресо.TV.

"Вихід слідчого судді з нарадчої кімнати для проголошення рішення відбудеться 19 січня о 14 годині", - заявив секретар Печерського райсуду представник суду.

Після цього судове засідання було оголошено зачиненим. Олексій Соколов, головуючий суддя, який обирав запобіжний захід Петру Порошенку, пробув у нарадчій кімнаті майже п'ять годин.

У Печерському районному суді Києва представник прокуратури попросив застосувати до колишнього президента України Петра Порошенка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою та визначити заставу в 1 млрд грн.

Дані Порошенка з'явилися і в базі осіб, що розшукуються, на сайті Міністерства внутрішніх справ. На запит Служби безпеки України він перебуває у всеукраїнському розшуку з 24 грудня 2021 року.

А Державне бюро розслідувань опублікувало "Обставини та деталі функціонування злочинної схеми поставок протягом 2014-2015 років вугілля з тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям „ЛНР" та „ДНР" групою громадян України" .

Нагадаємо, що вранці 17 січня Порошенко повернувся до Києва після свого місячного дипломатичного турне. В аеропорту його зустріли соратники, а співробітники Державного бюро розслідувань спробували вручити Порошенкові повістку про виклик до суду та копію клопотання про запобіжний захід. Але він відмовився одержати документи, заявили у ГБР.