У Сенат США знову внесли законопроект про жорсткі санкції до Путіна та Росії: "Америка має демонструвати силу"

капітолій сша
Капітолій. Фото: pixabay.com

Сенатор США, член Республіканської партії Марко Рубіо вніс законопроект про стримування авторитарних військових дій, який передбачає при вторгненні в Україну запровадження негайних та жорстких персональних санкцій щодо Володимира Путіна та решти керівництва Росії. Про це повідомляє прес-служба сенатора.

Документ передбачає накладення санкцій на самого Путіна та на сектори російської економіки, від яких його режим залежить у плані особистого збагачення.

"Основна частина будь-якої стратегії, спрямованої на те, щоб змусити Володимира Путіна відступити, полягає в тому, щоб зробити наслідки вторгнення надзвичайно болючими для олігархів, які підтримують його контроль над Росією", - заявив Рубіо.

"Президент Байден, схоже, не розуміє, що Америка має демонструвати силу і рішучість, а не слабкість. Я закликаю своїх колег із Сенату співпрацювати зі мною, щоб ухвалити цей законопроект, поки не стало надто пізно", - додав він.

У документі передбачено, що глава національної розвідки кожні 20 днів має надавати Конгресу звіт про те, чи порушила Російська Федерація чи її маріонетка територіальну цілісність України.

Після надання звіту з фіксацією порушень президент США зобов'язаний вжити низку заходів, серед яких: блокування власності керівництва РФ, заборона операцій з російськими компаніями в енергетичному, фінансовому, гірничодобувному та аерокосмічному секторах, санкції щодо "Північного потоку-2".

Рубіо вніс свій документ наступного дня після того, як законопроект про введення санкцій проти російського газопроводу "Північний потік-2", автором якого був сенатор-республіканець Тед Круз, не набрав достатньої кількості голосів у сенаті США.

Сенатори-демократи також підготували законопроект, який включає пакет санкцій до персоналій та установ РФ на випадок, якщо російські війська вторгнуться в Україну.