НБУ курс:

USD

41,09

-0,00

EUR

45,59

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,35

41,30

EUR

45,95

45,80

ЗСУ відійшли від Попасної на міцніші позиції, — Гайдай

ЗСУ відійшли від Попасної на міцніші позиції, — Гайдай

Збройні сили відійшли від Попасної Луганської області, щоб закріпитись на міцніших позиціях, які військові підготували заздалегідь. Про це повідомив голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай 8 травня в ефірі національного телемарафону.

"На жаль, наші війська справді відійшли трохи від Попасної, бо місто обстрілювали понад два місяці. Там і бомби, і ракети, і міни, і артилерія. Там зруйновано все вщент. Тому наші відійшли на міцніші позиції, які готувалися раніше", - Розповів Гайдай.

Голова Луганської ОВА зазначив, що наразі тривають важкі бої на напрямі Сєвєродонецьк-Воєводівка, а також на території Гірської громади, до якої входять такі населені пункти, як Тошківка, Катеринівка, Золоте-4.

Гайдай наголосив, що всі вільні населені пункти Луганської області є гарячими точками.

У Білогорівці Луганської області російська авіація завдала авіаудару по школі. За попередньою інформацією, загинуло 60 людей, рятувальники продовжують розбирати завали.

Раніше окупанти обстріляли місто Привілля з ракетних систем залпового вогню "Гради". В результаті дві дитини загинули, жінка та ще двоє дітей отримали тяжкі поранення. Дітям, які отримали поранення, по 12 та 8 років, потерпілій жінці – 69 років.