ФДМ за 90 млн грн продав будівлю "Одеського НДІ телевізійної техніки" - серед покупців син нардепа Палці

одеса нді
"Одеський науково-дослідний інститут телевізійної техніки". Фото: USIonline.com

Пройшов онлайн-аукціон із приватизації єдиного майнового комплексу недіючого "Одеського науково-дослідного інституту телевізійної техніки", стартова ціна становила трохи більше ніж 35 млн грн. Переможцем стало ТОВ "Буковель". Про це повідомляє Фонд держмайна України.

На цей об'єкт приватизації на відкритих торгах претендували п'ятеро учасників. В результаті вони збільшили ціну у 2,6 рази порівняно зі стартовою – до 90 млн грн.

Науково-дослідний інститут не працює вже чотири роки. Його дев'ятиповерхова будівля розташована неподалік центру Одеси. Воно поступово руйнувалося, і лише приватизація може дати нове життя цієї нерухомості.

Переможець торгів тепер має підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу та зробити розрахунок. Після цього процес приватизації єдиного майнового комплексу державного підприємства "Одеський науково-дослідний інститут телевізійної техніки" вважатиметься завершеним.

Серед умов приватизації зазначено недопущення звільнення працівників підприємства з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу протягом 6 місяців, а також погашення всіх заборгованостей упродовж 30 днів після переходу права власності на об'єкт приватизації.

База даних компаній YouControl називає власниками ТОВ "Буковель" зі статутним капіталом 665,8 млн грн кіпрську Тінарето Холдінгс ЛТД та Оксану Паліцу. Кінцевими бенефіціарами вказані Оксана та Захар Палиця – колишня дружина та син нардепа Палиці.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, єдиний майновий комплекс державного підприємства "Електронмаш" (Київ) купив депутат Київської міської ради від партії "Євросолідарність" Ігор Баленко. Але при цьому він заперечує, що має відношення до угоди.

У лютому 2022 року Фонд державного майна також продав на онлайн-аукціоні єдиний майновий комплекс Одеського заводу шампанських вин. Підприємство фактично не функціонувало останні чотири роки через необхідність невідкладної модернізації технічного обладнання.