У США запускають NFT-платформу для продажу нерухомості: технологію тестували в Україні

У США запускають NFT-платформу для продажу нерухомості: технологію тестували в Україні
Оголошення про продаж квартири на NFT-платформі. Фото: сайт Propу

Блок-компанія Propу запускає в США платформу NFT для купівлі/продажу нерухомості в реальному часі. Про це повідомляє видання Yahoo.Finance.

Спочатку технологію запропонують брокерам, а 8 лютого Propy виставить на аукціон два житлові будинки, які розташовані у Флориді, в рамках NFTing у сфері нерухомості. Відомо, що стартова ціна будинку 650 тисяч доларів.

У Propy пояснюють, що оголошення про купівлю/продаж нерухомості поміщається в незмінний ланцюжок блоків і забезпечує доступ до юридичних документів, що підтверджують право власності.

"Це знижує витрати для покупців і прискорює процес покупки, дозволяючи їм купити нерухомість за кілька хвилин. План Propy полягає в тому, щоб масштабувати цю пропозицію по всьому світу, надаючи єдину структуру для покупки нерухомості з використанням технології блокчейн", - пояснили у виданні.

Якщо торги пройдуть успішно, покупці отримають інвестиційну нерухомість у Флориді, права власності на яку пов'язані з NFT.

"У Propy ми розробили всі необхідні смарт-контракти та сумісну правову базу, яка дозволяє токенізувати будь-яку нерухомість у США. Продаж NFT досяг 4 мільярдів доларів у грудні 2021 року, і реальні активи незабаром складуть значну частину цього ринку", - прокоментувала генеральний директор і співзасновник Propy Наталія Караянєва.

У 2021 році Propy продав квартиру через NFT в Україні. Нерухомість у Києві належала юридичній особі із США, і після завершення аукціону новий власник NFT став власником юридичної особи і, отже, самої власності.

Тим часом компанія Google Cloud розширює підрозділ роботи з цифровими активами, щоб допомогти своїм клієнтам впроваджувати блокчейн-технології.

На сьогоднішній день пошуковий гігант намагається визначитись із набором послуг на базі блокчейну, які він зможе запропонувати своїм клієнтам.