В магазинах окупованого Херсона вводиться "натуральний обмін" товарів

В магазинах окупованого Херсона вводиться "натуральний обмін" товарів
Супермаркет у Херсоні

Проблеми у фінансовому секторі тимчасово окупованого Херсона призвели до повернення “натурального обміну” в місцевих магазинах. Тобто, товари відпускаються в обмін на інші товари. 

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

При цьому, продавець кожного разу окремо домовляється з покупцем про курс такого обміну. Фіксуються численні випадки "продуктових кредитів", коли продавці в продуктових чи господарських магазинах відпускають товари в борг під 10-20%.

Про це повідомляє ГУР МО. 

Також в Херсоні почастішали випадки викрадення колишніх керівників комунальних установ та організацій, начальників середньої ланки (начальників відділів та директорів департаментів) місцевих органів виконавчої влади. Це пов’язано з намаганнями окупаційної адміністрації "вмовити" їх піти на співпрацю з окупантами та повернутись на своє колишнє робоче місце з метою відновлення роботи відповідної організації чи служби.

Окрім цього, з установ, які вели облік виборців під час виборчих кампаній, вивезено близько 20 коробок матеріалів про виборців, які проживають чи проживали на території Херсону. Це пов’язують з черговою спробою проведення так званого "референдуму". Згідно з новими розпорядженнями окупаційної влади, він може відбутися в першій половині вересня.

Нагадаємо, що пріоритетною метою політики Росії на зайнятих територіях Херсонської області є пошук конституційного рішення для окупації. Тому країна-агресор РФ може підтасувати результати псевдореферендуму у спробі узаконити контроль над регіоном.