Американські вчені створили новий полімерний матеріал, який легший за пластик, але міцніший за сталь

Дослідники Массачусетського технологічного університету презентували новий 2D-полімер під назвою 2DPA-1.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як повідомляється на сайті навчального закладу, нова речовина має унікальні властивості – вона легша за пластик і міцніша за сталь.

Вчені стверджують, що полімер автоматично складається в плоскі 2D-листи, на відміну інших полімерів, які утворюють одномірні ланцюга.

Через те, що полімер має властивість самостійно збирати себе у розчині, є можливість його великого виробництва за допомогою збільшення кількості вихідних матеріалів.

Цей полімер можна використовувати як покриття для автомобільних деталей, мобільних телефонів, а також як будівельний матеріал для мостів і будівель.

Дослідники встановили, що для його деформації потрібна сила в чотири – шість разів більше, ніж для куленепробивного скла.

Крім того, новий матеріал не пропускає газ. Він складається з мономерів, які з'єднуються як LEGO, через що молекули не можуть між ними проходити.

Раніше повідомлялося, що дослідники з медичної школи Університету Міннесоти розробили алгоритм контролю за людським мисленням за допомогою мозкового імплантата.

Нагадаємо, вчені команди Krafla Magma Testbed з 11 країн та 38 інститутів вирішили дослідити надра вулкана Крапла, розташованого в Ісландії.