Через обстріли на Донбасі закрили КПВВ "Щастя"

Через обстріли на Донбасі закрили КПВВ "Щастя"
Через обстріли на Донбасі закрили КПВВ "Щастя"

Через регулярні обстріли КПВВ "Щастя" окупантами призупинили його функціонування.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє штаб Операції Об’єднаних сил України.

"Російсько-окупаційні війська весь час демонструють свою зневагу гуманітарними потребами, здоров'ям і життям мирних українських громадян. Не дотримуючись домовленостей про припинення вогню, за минулу добу 19 лютого тричі з мінометів і станкових протитанкових гранатометів прицільно обстріляли", - йдеться у повідомленні.

У командуванні Об'єднаних сил зазначили, що обстріл КПВВ "Щастя" є порушенням норм міжнародного гуманітарного права та ставить під загрозу життя та здоров'я як мирного населення, так і персоналу, який здійснює свою діяльність на КПВВ.

Також у штабі наголосили, що "враховуючи загострення ситуації" та реальну загрозу для життя та здоров'я громадян, прийнято рішення про тимчасове припинення пропуску осіб та транспортних засобів через КПВВ "Щастя" з 8 години 20 лютого 2022 року на період існування загрози.

Нагадаємо, що днями на Донбасі розпочалося загострення. Обидві сторони оголосили про обстріл своїх територій та позицій. Зокрема, українська сторона заявила про обстріл з боку "ЛНР" дитячого садка, а потім приватного будинку в селищі Станиця Луганська, а також ліцею в селищі Врубівка.

Також в окупованому Луганську близько 23:00 18 лютого прогримів вибух. Після вибуху на газопроводі в районі Малої Вергунки сталося велике загоряння.

Після цього, 18 лютого, главарі так званих "ДНР" та "ЛНР" заявили про раптову масову евакуацію з вивезенням населення до Ростовської області, заявивши, що найближчим часом готується наступ ЗСУ. У свою чергу, уряд Росії пообіцяв виплатити всім евакуйованим по 10 000 рублів (3,5 тисячі грн).

У РНБО, у свою чергу, заявили, що на тимчасово непідконтрольних територіях можуть бути провокації, а Україна наступати на Донбас не збирається.

При цьому у Головному управлінні української розвідки при Міністерстві оборони України повідомили про високу загрозу терактів в окупованому Донецьку - російськими спецслужбами заміновано низку об'єктів соціальної інфраструктури.