Цукерберг вибув із ТОП-10 найбагатших людей світу

Цукерберг вибув із ТОП-10 найбагатших людей світу
Цукерберг вибув із ТОП-10 найбагатших людей світу

Історичний обвал акцій Meta цього тижня зменшив особистий статки засновника та CEO Facebook Марка Цукерберга на 29 мільярдів доларів. Наразі Цукерберг знаходиться на дванадцятому місці у списку мільярдерів Forbes.

Про це пише Reuters.

Meta Platforms, раніше відома як Facebook, 3 лютого пережила найгірший день на фондовому ринку після того, як повідомила про рідкісне зниження прибутку та стагнацію числа користувачів, а також дала розпливчасту оцінку перспектив компанії, у той час як вона вкладає значні кошти у доповнену та віртуальну. реальність.

Як повідомлялося, акції компанії подешевшали на понад 26%, втративши ринкову вартість майже на 240 мільярдів доларів.

37-річний Цукерберг володіє понад 398 мільйонами акцій Meta, або 14,2% компанії, згідно із заявою Комісії з цінних паперів США.

За даними Forbes, падіння акцій призвело до зменшення стану засновника та головного виконавчого директора Цукерберга до $85 млрд. За один день Цукерберг втратив 25,07% свого статку (28,7 мільярда доларів).

За даними Forbes, тепер Цукерберг знаходиться на дванадцятому місці у списку мільярдерів Forbes у реальному часі, поступаючись індійським бізнес-магнатам Мукешу Амбані та Гаутаму Адані.

Генеральний директор Tesla Ілон Маск очолює список із великим відривом.

У той же час скорочення стану Цукерберга наблизилося, але не побило рекорд одноденних втрат засновника Tesla Ілона Маска. У листопаді 2021 року той оголосив про продаж 10% акцій Tesla, після чого статки Маска скоротилися на $35 млрд.