Кацуріни обнесли огорожами свої ресторани на підтримку пам'яток архітектури Києва

Кацуріни обнесли огорожами свої ресторани на підтримку пам'яток архітектури Києва

Активісти та ресторатори влаштували акцію з метою звернути увагу киян та влади на знесення пам'яток архітектури у столиці

Напередодні Хеллоуїна київські ресторатори Даша та Міша Кацуріни спільно з організацією "Мапа Реновації" обнесли будівельним парканом свої ресторани "Китайський привіт!", "Тайський привіт" та "Японський привіт", щоб звернути увагу влади та городян на проблему знищення пам'ятників архітектури. .

Про це організація "Мапа Реновації" написала на своїй сторінці у Facebook.

Замість традиційного декору, що лякає, до свята всіх мертвих і святих, яке ресторатори використовують для прикраси своїх закладів, біля входу в ресторани Даші та Міші Кацуріних тепер стоять паркани.

Так власники "Привітів" об'єдналися з активістами, щоби організувати акцію протесту з метою привернути увагу мешканців столиці до проблеми знесення десятків історичних будівель.

Ресторан "Китайський привіт". Фото: прес-служба Katsurina та Привіти

В рамках цієї акції власники закладів хочуть відстояти заборону на знесення трьох будівель: павільйону "Квіти України" на Січових Стрільців, 49, садиби Дмитрієва на вулиці Хорива, 2 та садиби Барбана на вулиці Обсерваторній, 6.

Ресторан "Тайський привіт". Фото: прес-служба Katsurina та Привіти

За словами організаторів акції, павільйону "Квіти України" та садибі Дмитрієва потенційно загрожує позбавлення статусу пам'ятки архітектури та подальший демонтаж. А у садиби Барбана ще більш нестабільне становище, тому що зараз вона не має статусу пам'ятника та "вимагає широкого спектру юридичного супроводу".

Ресторатори та активісти мають намір заручитися допомогою юристів, щоб вивчити всю документацію та підготувати аналітику наявних документів, щоб піти з ними до суду.

Нагадаємо, що раніше Мінкульт надав київській оранжереї "Квіти України" охоронний статус, щоб уникнути знесення.