Канада відправила в Україну військових інструкторів та спорядження

В Україну прибув літак із Канади з озброєнням нелетальної дії.

Як повідомляє пресслужба Міністерства оборони Канади, в Україну також прибули інструктори, які навчать українських військовослужбовців працювати із цим спорядженням.

"Серед відправленого спорядження – засоби індивідуального захисту та перенесення вантажів, а також розвідувальне обладнання та засоби ведення спостереження", – повідомили у Міноборони Канади.

У відомстві зазначають, що канадські інструктори, які прибули літаком C-177 Globemaster, що вилетів з бази Трентон, залишаться в Україні для проведення додаткового навчання українських військовослужбовців.

"Канада твердо підтримує суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України. Ця партія обладнання допоможе українським збройним силам захиститися від російських загроз та військового нарощування в Україні та навколо неї", – зазначають у Міністерстві оборони Канади.

Нагадаємо, уряд Канади оголосив про виділення 340 млн доларів на негайну підтримку України, а також на продовження та розширення військової тренувальної місії Unifier для ЗСУ.

Варто зазначити, що у грудні 2021 року начальник Штабу оборони Канади Уейн Ейрі заявив, що країна   не збирається   збільшувати свій військовий контингент в Україні навіть із урахуванням стягування російських військ до українського кордону.

За словами Вейна, Канада нібито не хоче провокувати РФ, вважаючи, що треба бути дуже обережними щодо цього питання.

Але потім ЗМІ повідомили, що Канада   направила до України   загін сил спеціального призначення через побоювання щодо можливого повномасштабного вторгнення Росії в Україну.