На аукціоні продали 200 пар кросівок Nike X Louis Vuitton за рекордні $25,3 млн

На аукціоні продали 200 пар кросівок Nike X Louis Vuitton за рекордні $25,3 млн
На аукціоні продали 200 пар кросівок Nike X Louis Vuitton за рекордні $25,3 млн

Аукціонний будинок Sotheby's підбив підсумки благодійних торгів, на яких було виставлено 200 пар кросівок з колаборації Nike Air Force 1 Х Louis Vuitton. Підсумки вражаючі: всі кросівки продали за 25,3 млн доларів, а вартість більшості пар перевищила 100 тисяч доларів.

Про це повідомляє видання Іndependent.

Аукціон проходив онлайн із 26 січня по 8 лютого. За словами представників Sotheby's, у торгах взяла участь рекордна кількість людей — 1200 покупців, більша частина з яких молодша за 40 років.

Найдорожчими виявилися кросівки в єдиному екземплярі – 352 800 доларів за пару. І це при початковій ціні 2000 доларів. Найдешевші кросівки продали за 75 000 доларів.

Усі аукціонні екземпляри були ексклюзивними. У вільний продаж надійдуть інші кольори.

Також кросівки з аукціону поставлятимуть у комплекті зі шкіряною валізою для зберігання, яку просто так придбати не вдасться.

Кросівки були розроблені покійним Вірджилом Абло, що робить їх чимось більшим, ніж просто предмет колекціонування.

Виручені з аукціону кошти підуть у фонд Вірджіла Абло The Virgil Abloh "Post-Modern" Scholarship Fund. Він був заснований у 2020 році дизайнером для підтримки учнів із академічними перспективами афроамериканського чи африканського походження.

Зазначимо, за майже півмільйона доларів продали на аукціоні перше видання книги про Гаррі Поттера британської письменниці Джоан Роулінг.