Не здається і вимагає компенсацію: дитина з обкладинки альбому Nirvana знову подала позов на групу

Не здається і вимагає компенсацію: дитина з обкладинки альбому Nirvana знову подала позов на групу
Спенсер Елден із обкладинкою альбому Nevermind гурту Nirvana

Американець Спенсер Елден подав повторний позов проти гурту Nirvana через те, що вона близько 30 років тому використала для культової обкладинки альбому Nevermind його дитячу фотографію. Про це повідомляє спеціалізоване видання Spin.

Американець позивається до компанії Universal Music Group і фотографа Кірка Уедл. Від кожного він вимагає по 150 тисяч доларів, не враховуючи відшкодування судових витрат.

У позові також сказано, що Елден вимагає відшкодування збитків у зв'язку з "травмами, які Спенсер Елден отримав протягом десяти років, що передували подачі цього позову, та травмами, які він отримав відтоді".

Знову ж таки, у позові стверджується, що він мав "комерційну сексуальну експлуатацію його дитячого фото". Друга виправлена скарга стосується лише останніх 10 років.

Обкладинка альбому Nevermind є однією з найвідоміших обкладинок всіх часів. На ній зображено оголене немовля під водою в басейні, яке з ентузіазмом пливе до доларової банкноти, що нанизана на рибальський гачок. Після виходу альбому Nirvana зазнала нападок з боку американських пуритан і багато разів пояснювала, що обкладинка альбому суто сатирична і обігрує "капіталістичну спрагу наживи, яка панує у суспільстві".

Нагадаємо, в серпні 2021 року Елден вперше заявив, що зображення його оголеної натури на обкладинці альбому є забороненим відвертим контентом із зображенням дітей і порушує федеральне законодавство США. З цим звинуваченням він звернувся до суду.

У січні цього року суддя у Каліфорнії відхилив позов Елдена проти гурту Nirvana.