Рада хоче дозволити учасникам тероборони виконувати завдання у районі ведення воєнних дій

Рада хоче дозволити учасникам тероборони виконувати завдання у районі ведення воєнних дій
Рада хоче дозволити учасникам тероборони виконувати завдання у районі ведення воєнних дій

Верховна Рада України 15 лютого ухвалила у першому читанні законопроект №6521 про можливість учасників територіальної оборони виконувати завдання у районі ведення військових дій.

За відповідний законопроект проголосували 304 народні депутати.

Проектом закону пропонується внести зміни до деяких положень Закону України "Про основи національного спротиву".

Зміни, запропоновані законом України "Про основи національного опору", покликані надати можливість територіальній обороні виконувати завдання разом з іншими угрупованнями військ (сил) або угрупуваннями об'єднаних сил, призначених для ведення військових (бойових) дій щодо відсічі збройної агресії проти України в районах ведення військових (бойових) дій.

Також законопроектом передбачено надання можливості здійснювати виконання завдань територіальної оборони по всій території України, включаючи райони ведення військових (бойових) дій.

Як сказано у документі, рішення про виконання завдань територіальної оборони в районах ведення військових (бойових) дій приймається головнокомандувачем Збройних Сил України.

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський поставив завдання збільшити кількість військових у силах територіальної оборони до 2 мільйонів людей.

Раніше у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони повідомили, що до територіальної оборони увійдуть громадяни України, які пройшли військову службу у Збройних силах України, службу в інших військових формуваннях та правоохоронних органах.

Крім цього, туди зможуть вступити також громадяни, які пройдуть медичний, професійний та психологічний добір та підпишуть контракт добровольця територіальної оборони.