У Львові відкрили центр рекрутингу територіальної оборони (ВІДЕО)

Бажаючі можуть отримати професійні консультації, подати заяви та документи на вступ у формування
У центрі передбачено робочі місця для двох спеціалістів: оператора довідкової служби та представника бригади тероборони. Фото: прес-служба Львівскої міськради

У приміщенні Львівського центру надання послуг для учасників бойових дій відкрили центр рекрутингу територіальної оборони.

Як повідомляє прес-служба Львівської міськради, бажаючи можуть отримати професійні консультації, подати заяви та документи на вступ у формування.

У центрі передбачено робочі місця для двох спеціалістів: оператора довідкової служби та представника бригади тероборони.

Оператор довідкової служби консультуватиме і надаватиме довідкову інформацію про вступ до територіальної оборони, необхідні для цього документи та виконувати інші функції.

Представник бригади територіальної оборони безпосередньо прийматиме документи на вступ до бригади.

За словами командира тероборони Львівської області Валерія Курка, фахівці перевірять, чи людина перебуває на військовому обліку, бо це перший крок для того, щоб підписати контракт на службу в резерві.

"Потім запропонують посаду, яка є в штаті сил тероборони, і людина напише заяву на вступ до територіальної оборони – у нашій Львівській області це 103 бригади, потім отримає перелік документів, які йому необхідно буде зібрати для оформлення особистої справи та подання до районних центрів комплектування та соціальної підтримки – колишні військкомати, які сформують особисту справу та закличуть їх до лав Збройних сил України. Після цього підпишуть контракт для служби у резерві у складі сил тероборони", – розповів Курко.

Раніше у Головному управлінні Розвідки Міністерства оборони повідомили, що до територіальної оборони увійдуть громадяни України, які пройшли військову службу у Збройних силах України, службу в інших військових формуваннях та правоохоронних органах.

Крім цього, туди зможуть вступити також громадяни, які пройдуть медичний, професійний та психологічний добір та підпишуть контракт добровольця територіальної оборони.